Nieuws

Na oogst bewerking granen

Na de oogst van eerst de wintergerst, en later de wintertarwe en zomermaanden, kunt u een stoppelbewerking uitvoeren. Hiervoor heeft SMS schijveneggen en cultivatoren in het programma. In combinatie kan prima gewerkt worden met bijvoorbeeld een SMS voorzetwoeler. Tevens hebben we de opbouwzaaimachines van Delimbe in het assortiment. Deze zorgen voor de inzaai van een groenbemester.

Vraag naar de mogelijkheden bij Van Meer Trading

Read more

Afgeleverd 05-05-2020

Vandaag mochten we een nieuwe SMS Golem 520 afleveren. Hij zal gebruikt gaan worden voor het verbeteren van grasland en het verdelen en vastleggen van ruige stromest.

Volledig uitgerust met verend egalisatie bord en hydraulisch verstelbaar dubbele rij stevige egtanden!
Read more

AERATOR

Een noviteit van dit jaar is de weidewals GOLEM 300 AERATOR, die we voor het eerst introduceerden op de vakbeurs Techagro, Brno in Tsjechië. De machine werkte al perfect onder de veeleisende omstandigheden van de landbouw in Nieuw-Zeeland, Australië en Estland. En is met succes getest en gedemonstreerd in de Tsjechië. Reden te méér dát déze alleskunner óók in Nederland goed presteert.

 

 

 

 

 

 

 

 

De machine is primair bedoeld voor het herstel en beluchting van blijvend grasland. De vele 17 cm lange gesmede messen snijden door de vaste bovenlaag waardoor het volledige oppervlak wordt belucht. Tegelijkertijd zullen de waterberging en capillaire opstijging van bodemvocht worden verbeterd, een groot voordeel afgelopen jaar wanneer er weinig neerslag valt. Ook dit seizoen lijkt het die kant op te gaan. Verder zorgt de machine voor vastlegging en vlaklegging van de zode.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De standaardmachine heeft een werkbreedte van 300 cm. De rol met een diameter van maarliefst 1020 mm is gemaakt van plaatstaal met een dikte van 20 mm en is uitgerust met 17 cm lange gesmede messen die door de grasmat snijden. De rol is nog met water te vullen waardoor het gewicht toeneemt van 4 naar 7 ton. Tevens kan het gewicht van de machine worden verhoogd met een extra gewicht van 480 kg. De machine kan ook worden uitgerust met een egalisatiebalk, dubbele rij zware egtanden en een opbouw zaaimachine voor grasmengsels om de zode door te zaaien.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze machine heeft reeds veel belangstelling getrokken van bezoekers op de diverse tentoonstellingen. Neem gerust vrijblijvend contact op!

Read more
sima 2019

SIMA 2019

Met het einde van februari trekt traditioneel alle aandacht in de sector landbouwmachines naar Parijs, waar 24-27. Februari, de internationale tentoonstelling van landbouwmachines SIMA 2019 werd gehouden voor de deelname van ons bedrijf SMS CZ. Onder de tentoongestelde machines van ons bedrijf in hal 5B bevonden zich vooral de meest populaire machines voor de Franse markt. De Severit K400H, Ontario 500, Cambridge CVH 630 en Atos 300 zijn erg populair, niet alleen in Frankrijk, maar ook in andere landen over de hele wereld.

sima 2019

Bedrijfsexpositie SMS op SIMA 2019. K400H compactor (midden) werd direct na de beurs aan de klant in Frankrijk geleverd

SMS CZ is al meer dan 20 jaar actief in de Gaelic cock. Al heel lang hebben we een zeer goede reputatie opgebouwd bij lokale boeren als een kwaliteit en betrouwbare fabrikant van landbouwmachines.

Dit feit wordt door onze Franse vertegenwoordiger JGLesage bevestigd in zijn commentaar: 
 “Ik begon lang geleden met SMS CZ, sro. Vanaf het begin zijn we begonnen met de verkoop van machines aan veeleisende Franse klanten. De Franse klant is erg streng, wil een kwaliteitsmachine kopen tegen een lage prijs. De prioriteit voor hen is de kwaliteit van de machine en de kwaliteit van het veldwerk, gevolgd door de prijs. SMS CZ-machines hebben een uitstekende prijs / kwaliteitverhouding en daardoor kunnen we onze positie op de Franse markt behouden “.

 

 

 

 

 

 

Een groot aantal klanten kwam uit Frankrijk en ons Franse sms-team was absoluut niet verveeld

Onze partners uit Rusland, Kazachstan, Oekraïne, Engeland, Nederland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije en anderen hebben ons ook bezocht met een groot aantal klanten uit verschillende landen. Als gevolg van de onderhandelingen werden nieuwe orders voor 2019 en mogelijke samenwerking met nieuwe dealers om onze posities in de nieuwe markten te versterken mogelijk.

 

 

Read more

SMART ZAAIMACHINE

De SMART pneumatische zaaimachine is een machine die primair is ontworpen voor het klaarleggen en zaaien van grasland. Een brede waaier aan uitvoeringen en opties stelt de gebruiker in staat het veldwerk en het zaaien van de meest gangbare gewassen uit te voeren met een enkele machine. Dit maakt het een zeer veelzijdige machine die gebruikt kan worden door kleine tot grote bedrijven. Het eenvoudige en robuuste ontwerp van de machine maakt het mogelijk om zelfs onder zware omstandigheden op zware en steenachtige gronden te werken.

Het zaaien in de smalle sleufjes beschadigt de grasmat niet. Tegelijkertijd worden eventuele stenen niet naar de oppervlakte getrokken en is deze zaaitechnologie ook passend in een NKG of No Till systeem én of bodemerosie aandachtsgebied.

 

 • veelzijdigheid (weide- en veldgebruik)
 • dankzij het hoge gewicht dringt het zelfs door in onbehandeld terrein met eventuele oude zode
 • trekt geen stenen naar de oppervlakte
 • beschadigt de grasmat niet
 • een breed scala aan accessoires
 • Mogelijkheid van een zaad doseerregeling vanuit de tractor
 • minimaal onderhoud
 • eenvoudige bediening
Read more

ZELFLADENDE BALENWAGEN PORTO V15

Het persen van grote balen heeft zoals u weet diverse voordelen. De snelheid en effectiviteit echter van dit werk is echter ook afhankelijk van het management rondom het uit het veld halen van deze balen. De vernieuwde zelfladende balen aanhangwagen SP-V3x5 biedt de meest efficiënte laad- en losoplossingen voor geperst stro en hooi. Beoordeelt u zelf de prestaties van deze zelfladende balenwagen, en zet déze af tegen de zeer acceptabele investerings- en bedrijfskosten.

 

 

 

 • Het opnemen en laden wordt uitgevoerd door een balen vriendelijke opnemer, die rijdend onder de baal wordt gepositioneerd en de baal wordt in één keer op een laadplatform geplaatst. De standaard opnemer is optimaal voor balen met een hoogte van 1200 mm maar is universeel te gebruiken voor diverse andere baal diameters.
 • Het laadplatform is uitgerust met een hydraulisch bediende meenemer die de geladen balen naar achteren verplaatst.
 • Het legen van de transportband gebeurt door de balen met de meenemer van het platform te schuiven.
 • Alle machinefuncties worden vanuit de tractor cabine bediend met behulp van het elektrohydraulisch systeem.

 

 

Read more