Opties

[heading subtitle=”De machines van SMS zijn veelal aan te passen aan uw specifieke wensen, hieronder volgen een aantal mogelijkheden” size=”2″ heading_class=”heading” heading_style=”style-1″]Optioneel[/heading]

Voor de inzaai van een groenbemester kan uw SMS machine uitgerust worden    met een opbouwzaaimachine. SMS Nederland werkt hiervoor samen met Delimbe, een Frans fabrikaat dat net als SMS kwaliteit combineert met betaalbaarheid. Er zijn diverse typen leverbaar. De eenvoudige modellen met een centrifugaal zaaischijf en de luxe modellen met nokkenrad dosering en pneumatische verdeling.

– Alle machines van SMS kunnen worden voorzien van markeringsborden en complete verlichting.
– De halfgedragen uitvoeringen met transport as kunnen worden voorzien van hydraulische remmen, tevens kan een zware as geleverd worden wanneer de  machine wordt uitgerust met een 3- punts hefinrichting.
– Op uw verzoek kunnen de machines geleverd worden met een Categorie 2 ofwel een Categorie 3 aanspanning afhankelijk van de beschikbare trekker
– Standaard zijn de machines uitgerust met een breekbout beveiliging, maar als de bodemomstandigheden daarom vragen is een zware veerbeveiliging ook leverbaar.
– De SMS schijvencultivator RKx kan uitgerust worden met een set kantschijven voor  een egaler resultaat
– De machines van SMS zijn standaard vaak uitgerust met een kooirol, maar er kan   ook een keuze gemaakt worden uit diverse andere rollen omdat ze elk hun eigen kenmerken hebben, hieronder een overzicht.

[heading subtitle=”” size=”2″ heading_class=”style-3″ heading_style=”style-1″]Kooirol[/heading]

De kooirol of buizenrol is bij de meeste machines standaard.  Rollen met een kleinere diameter hebben een hoog verkruimelend effect, de grotere rollen lopen het minst snel vol bij iets minder gunstige omstandigheden.

[heading subtitle=”” size=”2″ heading_class=”style-3″ heading_style=”style-1″]Spiraalrol[/heading]

De spiraalrol heeft een groot nivellerend effect. De spiraalrol kan uitgerust worden met meelopende reinigings sterren. Onder nattere omstandigheden zal deze rol niet vollopen.

[heading subtitle=”” size=”2″ heading_class=”style-3″ heading_style=”style-1″]Pakkerwals[/heading]

De pakkerwals zorgt voor een hoge draagkracht en optimale verdichting.

[heading subtitle=”” size=”2″ heading_class=”style-3″ heading_style=”style-1″] Tandenrollen [/heading]

De tandenrollen hebben een enorm verkruimelend effect en laten een erg belucht
oppervlak achter.

[heading subtitle=”” size=”2″ heading_class=”style-3″ heading_style=”style-1″] Pakkerrol [/heading]

De pakkerrol zorgt voor een goed zaaibed bij niet te veel loofresten. Kluiten in de grond worden goed gebroken. De rol verhoogd wel de vermogensbehoefte van de machine.

[heading subtitle=”” size=”2″ heading_class=”style-3″ heading_style=”style-1″]Tandem cutterrol [/heading]

De tandem cutter rol is speciaal voor zaaibedbereiding wanneer de bodem grote hoeveelheden gewasresten bevat. De sterke W-schijven snijden krachtig door de bodem, zodat kluiten en gewasresten worden doorgesneden en gemengd. De toplaag wordt stevig weggelegd.

[heading subtitle=”” size=”2″ heading_class=”style-3″ heading_style=”style-1″]Extra[/heading]

Achter diverse rollen, zoals de kooirol en de spiraalrol is het mogelijk een parallellogram met 2 rijen verende eg tanden te bevestigen. De hellingshoek van deze tanden is slepend of stekend te zetten. De tanden hebben een diameter van 12 mm. en een onderlinge afstand van 25 cm.

Het is ook mogelijk een enkele rij flexibele tandjes achter de rol te bevestigen. Dit heeft een krachtiger effect ten opzichte van de verende eg tanden.