VHMT

AERATOR

AERATOR

Een noviteit van dit jaar is de weidewals GOLEM 300 AERATOR, die we voor het eerst introduceerden op de vakbeurs Techagro, Brno in Tsjechië. De machine werkte al perfect onder de veeleisende omstandigheden van de landbouw in Nieuw-Zeeland, Australië en Estland. En is met succes getest en gedemonstreerd in de Tsjechië. Reden te méér dát déze alleskunner óók in Nederland goed presteert.

 

 

 

 

 

 

 

 

De machine is primair bedoeld voor het herstel en beluchting van blijvend grasland. De vele 17 cm lange gesmede messen snijden door de vaste bovenlaag waardoor het volledige oppervlak wordt belucht. Tegelijkertijd zullen de waterberging en capillaire opstijging van bodemvocht worden verbeterd, een groot voordeel afgelopen jaar wanneer er weinig neerslag valt. Ook dit seizoen lijkt het die kant op te gaan. Verder zorgt de machine voor vastlegging en vlaklegging van de zode.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De standaardmachine heeft een werkbreedte van 300 cm. De rol met een diameter van maarliefst 1020 mm is gemaakt van plaatstaal met een dikte van 20 mm en is uitgerust met 17 cm lange gesmede messen die door de grasmat snijden. De rol is nog met water te vullen waardoor het gewicht toeneemt van 4 naar 7 ton. Tevens kan het gewicht van de machine worden verhoogd met een extra gewicht van 480 kg. De machine kan ook worden uitgerust met een egalisatiebalk, dubbele rij zware egtanden en een opbouw zaaimachine voor grasmengsels om de zode door te zaaien.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze machine heeft reeds veel belangstelling getrokken van bezoekers op de diverse tentoonstellingen. Neem gerust vrijblijvend contact op!